TM Shop

CHROMA Santoku Ryoma Sakamoto - nož treh vrlin – ročno kovan, 16,5 cm

Koda: RS02

119,00 EUR
cena vključuje tudi 22% DDV
Ni na zalogi
Kuhinjski nož CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku je univerzalni kuhinjski nož iz japonske kuhinje. Primeren je za rezanje rib, mesa in zelenjave.

Ni nerjaveč, ampak - "genialno oster"

Lastnosti:
• Dolžina rezila: 16,5 cm
• Ročaj: les z marmorirano plastično obrobo
• Rezilo: ne-nerjaveče jeklo, 3-slojno, z jedrom iz jekla SK-5, ročno kovano, s kovano patino
• Trdota: 60-61 ° HRC
• Brus: V-cut, na obeh straneh
• Ni primeren za pomivalni stroj, samo ročno pranje
• Ostrenje samo z brusnim kamnom

Klikni za povečavo

Dodatne slike

 Ročno kovani trislojni jekleni noži so izdelani v tradiciji Ryomas Samurai meča.

Kuhinjski nož CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku je univerzalni kuhinjski nož iz japonske kuhinje. Primeren je za rezanje rib, mesa in zelenjave. To se odraža v imenu noža. Izhaja iz japonskih besed san in toku, kar pomeni "tri vrline", tj. ribe, meso in zelenjava.

V primerjavi z evropskimi kuhinjskimi noži ima Santoku nekaj prednosti: visoki hrbet rezila vam omogoča, da nož dobro in varno vodite pri rezanju in je še posebej primeren za rezanje zelja, solate in buč. Poleg tega široka površina rezila CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku omogoča, da se rezani material transportira neposredno iz delovne površine v lonec ali skledo. Santoku idealen za zibanje, torej idealen za rezanje oz. sekljanje zelišč.

Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Santoki ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.

Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno, marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja CHROMA.

- Posebej primeren za ribe in meso, za sadje in zelenjavo, za rezanje na deski, za sekljanje
- Jeklo: 3-slojno jeklo, ne-nerjaveče ogljikovo jeklo
- Posebnosti: Ročno kovani
- Država: Japonska
- Vrsta noža: večnamenski nož / univerzalni nož, Santoku
- Dolžina rezila: 16 cm
- Material ročaja: les
- Barva: naravna

Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko jeklo.

Nega: Ryoma Sakamoto noži rjavi kot vsak nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož z vodo in rezila vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko kislinskim oljem za gospodinjstvo.

kuhinjski nož

 


 



 

Spletna trgovina WebyShop :: https://www.webyshop.com