TM Shop

Kasumi Masterpiece
Veliki kuhinjski nož MP12

Koda: MP12

289,00 EUR
cena vključuje tudi 22% DDV

Kasumi Masterpiece - kuhinjski nož za večnamensko uporabo v kuhinji

Mere:
Dolžina: 240 mm

Splošni opis:
Ta nerjaveči INOX-damaščanski nož ima
32 plasti, ki nastanejo
s prepogibanjem in tordacijo.
Rezila se kalijo pri 59-60 stopinj Rockwell
in brusijo ročno.
Določeni testi so dokazali celo trdoto 61-62 stopinj Rockwell.

Klikni za povečavo

Dodatne slike

Originalni Kasumi damaščanski noži

Oblika Kasumi simbolizira lepoto naravo, kot lahka megla nad rekami in vrhovih gora.

Kasumi rezilo    Kasumi

Povpraševanje po originalnih Kasumi Damast nožih je zelo veliko, tako da proizvajalec na japonskem z obrtnim načinom dela ne more slediti povpraševanju. Zato prihaja do čakalnih časov do 12 mesecev. Priporočamo, da se vpišete na čakalni seznam, v kolikor posameznega modela ni na zalogi. Splača se počakati – to vam bodo lahko potrdili uporabniki.

Želimo imeti samo zadovoljne stranke. Zato natančno premislite, če so Kasumi noži z damaščenskim vzorcem pravi noži za vas. Če se boste odločili za Kasumi, potem vam priporočamo nakup obeh brusnih kamnov. Predlagamo, da brušenje najprej vadite s svojimi starimi noži.


Damaščansko jeklo

Damaščanskemu jeklo se pripisujejo legendarne lastnosti in vsebuje mit tisočletne umetnosti kovanja mečev. Trajna ostrina - vzdržljivost - elastičnost in hkratna trdota predstavljajo pri damaščanskemu jeklu najvišjo obliko in način oplemenitenja jekla na svetu. Ime izvira iz Sirskega mesta Damask, kjer se je v zgodovini razvilo pomembno tržišče pri trgovanju z orožji in drugih predmetov iz damaščenskega jekla.

Zgodovina

Kovačnice, ki so obdelovale damaščansko jeklo so obstajale že pred 2.500 leti. Takrat so imele kovačnice naslednjo težavo: Znali so ustvariti trdo, vendar krhko železo ali pa mehko in elastično. Elastične vrste železa so bile v boju zelo odporne proti lomu, vendar so se hitro ukrivila in so pri vsakem udarcu dobila globoke zareze.
Trde vrste železa in takšne, ki so se z enostavnimi postopki kalili (označujejo se kot jekla), so ostala dolgo časa ostra, zdržala so večje obremenitve, vendar so bila zelo občutljiva na lom. Cilj kovačev je bil združiti pozitivne lastnosti trdega in mehkega železa v enem rezilu. 

   Damaščensko jeklo

Izdelava

O damaščanskemu jeklu se govori, kadar s »kovaškim varjenjem« trdih in mehkih vrst železa nastane paket železa, ki se nato kuje. Sedaj se kovno železo deli in obe polovici položita druga preko druge in združita s »kovaškim varjenjem« (uporablja se tudi izraz zgibanje železa), kar se kar naprej ponavlja in tako pride do nenavadnih vzorcev na rezilu. Paketi železa obdajajo dragoceno srednjo plast rezila. Zelo trdo jeklo z visokim deležem ogljika poskrbi za ekscelentno trajnost ostrine rezila. Čim bolj homogena in fino je struktura znotraj jekla razporejena, tem bolj ostro in dragoceno je rezilo. 


V današnjem času se zopet vedno bolj proizvajajo rezila iz tega kakovostnega damaščenskega jekla. Ta fascinanten material je v zadnjem času zaradi svojih lastnosti vedno bolj priljubljen med profesionalnimi in ljubiteljskimi kuharji in tudi med raziskovalci na tehničnih univerzah. Cena za kakovosten nož z damaščanskim rezilom na primer rezilom 200 mm ali 240 mm znaša nekje med 200 in 250 evrov.

 

 

 

   Izdelava nožev

Spletna trgovina WebyShop :: https://www.webyshop.com